KÁPIAPAPRIKA-HIBRIDEK

FERARO F1

A legkorábbi a hazai kápia fajtasorban. Nagy hozamú, és eredményesen termeszthető hajtatásban és szabadföldön. Bogyója 6-7 × 13-15 cm, 2-3 rekeszű, 150-170 g/db, szabályos alakú, intenzív mélybordó színű, kiegyenlített. A szezon folyamán mérete nem aprósodik, kevés kieső. Mikrorepedésre kevésbé hajlamos. Erőteljes gyökérzetének köszönhetően a növények intenzív növekedésűek, folyamatosan megújulnak, és ez biztosítja a bőséges terméshozamot. Magas szárazanyag-tartalma miatt hosszan tárolható.


KEYTEN F1 (EX.K10)

Korai szabadföldi és hajtatásra is alkalmas paprika. Vastag húsú, közepes méretű, 5,5-6 × 12-15 cm, tökéletesen illeszkedik a kápia alaki elvárásokhoz, 2-3 rekeszű, 140-150 g/db, szép mélypirosba érik, intenzív színét fényszegényebb időszakban is megtartja. A tenyészidő végéig nem vagy alig aprósodik. Gyökérzete erőteljes.

 


AARON F1

Termeszthető akár szabadföldön, akár hajtatásban. Értékesítése belföldön és exportban is lehetséges. Kúpos alakú termései 6,5 × 13-15 cm nagyságúak, átlagosan 120-130 g/db tömegűek, vastag húsúak, édes ízűek, kellemes illatúak. Hosszan pulton tarthatóak (LSL.). Tenyészideje rövidebb, mint a TV paprikáké, kötődés után is hamarabb szedhető, mert a termése világoszöld színben és pirosra érve (akár egy kápia fajta) is értékesíthető.