GYÖKÉRZÖLDSÉGEK, SÁRGARÉPAFAJTÁK

SPEEDO F1

A legkorábbi fajták közé tartozik, 90 nap alatti tenyészidővel, csomagolásra (Sopranónál 10 nappal korábbi), 21 cm hosszú, sima, élénk narancsszínű répák. Jellemzői: kötözésre vagy ládás árunak. Lombja kifejezetten erős, növekedése egészséges, felmagzásra nem hajlamos. Jó körülmények között 1,5 Mio/ha-ra besűríthető.


EXELSO F1

Hajtatásban őszi-téli vetésekre és másodvetésre – aratás utánra – ajánljuk, mert erősen felmagzás-ellenálló. Kb. 100 napos, a répák karcsúak, simák, kb. 18-23 cm hosszúak, élénk színűek. A tavaszi korai szabadföldi termesztés szép új fajtája.

 


MUSICO F1

A korai fátyolfólia-takarásos technológia fajtája. A répatestek 17-19 cm hosszúak, sima felületűek, repedésre nem hajlamosak. Gyorsan vállasodnak és végük szépen tompul, színük intenzív. Egészséges lombozat jellemzi, erős ízesüléssel, jó betegségellenállósággal.

 


SOPRANO F1

Vetése után 90 napra csomózható, 110-120 napra már tökéletesen betompul és tárolható. A nagyon sima, élénk színű répák piacosak, könnyen megtermeszthetőek. Minősége és rezisztenciái ugyanolyanok, mint a Maestro F1-é. Nagy előnye, hogy felmagzásra
nem hajlamos. A homoki sárgarépa-termesztés kedvenc fajtája.

 


MAESTRO F1

Kiváló és jól ismert fajta. Tenyészideje kb. 120 nap. A répatestek 20-22 cm nagyságúak, simák, gyönyörű színűek, még nehéz viszonyok között is könnyen megtermeszthetők, deformálódás nem jellemző. Frisspiaci értékesítésre vagy tárolóból mosott árunak ajánljuk. A hűtőben való tárolást a legjobban bírja, színét, frissességét a mosás után is jól megőrzi.

 


OCTAVO F1

Új fajta! Főszezonbeli nanti hibrid, késői felszedésre vagy talajban és hűtőben való tárolásra. A répatestek 17-20 cm hosszúságúak, sima felületűek. Nagy hozamú, igazi csomagolós répa. A fagynak az átlagnál jobban ellenáll, rezisztenciái a könnyebb termesztést biztosítják.

 


EXTREMO F1

Nyári-őszi termesztésre való, 110-120 napos fajta. A répatest sima felszínű, mérete kb. 22-22 cm, minősége, külső és belső színű kiváló. Betakaríthatósága biztonságos törés- és fagyellenállósága miatt. A lombozat rendkívül egészséges, erőteljesen csatlakozik a répatesthez. A répatestek a talajban mélyen ülnek, ezért jól tűri a fagyokat, szalmatakarással átteleltethetők.

 


BOLERO F1

110-120 napos, főszezonbeli és tárolási nanti hibrid fajta. Kiváló ízének is köszönheti népszerűségét. A jó termesztési viszonyokat meghálálja. A répatestek 18-20-22 cm hosszúak, jól tűrik a gépi felszedést, tárolást, mosást, válogatást. Nyár közepi vetésre is alkalmas.

 


SIROCO F1

A japán kuroda és a francia nanti répák hibridje. Kiváló szín és íz, sima felület, jó lombellenállóság, nagyméretű répatest (22-25 cm) és 130-140 napos tenyészidő jellemzi. Főképpen a homoki termesztés fajtája.

 


MELODIO F1

Ígéretes új fajta! Nagyméretű (21-23 cm-es), tökéletesen betompuló, abszolút sima, mélynarancs színű sárgarépa, főképpen frisspiacra, darabos értékesítésre ajánljuk.

 


TITO

A konstans nanti fajták kiváló képviselője, 90-100 nap alatt 22-24 cm nagyságúra fejlődik, színe mély narancssárga, íze finom. Konténerben akár tavaszig tárolható.